הבורסה לאן? ניתוח אפיקי השקעה - הבית הפיננסי

הפוך לעמוד הבית  ו  הוסף למועדפים  ו  פרסם אצלנו  ו  אודות  ו  צור קשר ו  Mortgage      
 
חפש ברשת     חפש באתר הבית הפיננסי
 משכנתא 
 | 
 כלכלת משפחה 
 | 
 קופות גמל 
 | 
 שוק ההון 
 | 
 קרנות השתלמות 
 | 
 קרנות נאמנות 
 | 
 תיק השקעות 
 | 
 בנקאות 
 | 
 פנסיה 
 | 
 אינדקס 
 | 
 TV 
תחזיות מט"ח
סקירת שוק
סקירה עולמית
ניתוח שוק
שערי מט"ח
שער דולר
 

 
 מאמרי שוק ההון
 
   שערי מט"ח
   תחזיות מט"ח
   סקירת מט"ח יומית
   מילון שוק ההון
   סקירות מט"ח
   סקירות שוק ההון
   סקירות מאקרו
   סקירה עולמית
   ניתוח שוק
 
 כלים שוק ההון
 
   מדדים עולמיים
   סחורות בזמן אמת
   יומן אירועים כלכלי
   שערי ריביות
   טבלת שערי ריביות
 
 
 גרפים שוק ההון
 
   שער דולר
   שער אירו דולר
   שער אירו
   שער שטרלינג
 
 פרסומות
 הזדמנות לחיסכון  
 
  • מכרז ריביות משכנתא
   השוואת פקדונות ש
  • מבצע עמלות מסחר
  • הלוואה לכל מטרה
 
 

הבורסה לאן? ניתוח אפיקי השקעה

ריבית ואינפלציה: ההחלטה להעלות את הריבית אכן הייתה בלתי צפויה. התנודתיות בבורסה: שרמת השערים בשוק המניות היא סבירה. שוק האג"ח: העדפה לאפיק השקלי עם ריבית קבועה (שחרים) על פני הצמוד מדד (גלילים).

צבי סטפק | 27.07.2010
תגיות : בורסה, ניתוח שוק, אפיקי השקעה, סקירת שוק ההון, ריבית בנק ישראל, צבי סטפק.

סיכום שיחת ועידה (מנחה: יניב ששון, מנהל מחלקת בנקים)

(1)   יניב: אתמול הנגיד העלה את הריבית באופן מפתיע. מה, לדעתכם, תהיינה ההשלכות על השוק?
 
צבי סטפק: ההחלטה להעלות את הריבית אכן הייתה בלתי צפויה, אבל זה רק מבחינת העיתוי שלה, ולא מבחינת עצם ההעלאה, כאשר כולם מבינים שהריבית אינה במקום הנורמאלי שלה, וגם אחרי ההעלאה הזו, הריבית הריאלית, כלומר, מול האינפלציה היא שלילית.
לגבי ההשפעה של העלאת הריבית, אז קודם כל, בניגוד לחששות שאולי קיימים אצל חלק מכם, העלאת הריבית אינה צפויה לפגוע בשלב זה בשוק איגרות החוב. אני מצפה שזו תגרום לירידה לא חזקה באיגרות החוב לטווח קצר, ובמקביל לעליות גם כן לא חזקות באיגרות החוב לטווח ארוך. זאת אומרת, השתטחות של העקום וירידה בתלילות שלו. תוצאה שנייה תהיה – תשואה עתידית עודפת לאיגרות החוב השקליות לעומת הצמודות מדד, כי המסר שמאחורי הצעד הזה הוא שבנק ישראל לא יאפשר לאינפלציה, ובעיקר לזו שמקורה במחירי הדירות, להרים את הראש.
לגבי המט"ח - ראינו כבר אתמול, לאחר ההודעה, את התחזקות השקל. לדעתי, זו תגובה זמנית ואני לא מוציא מכלל אפשרות פיחות בהמשך של השקל, אבל לזה אני אתייחס בשיחת הוועידה שנקיים בשבוע הבא.
ולבסוף, מבחינת המניות, לצעד הזה אין שום משמעות, כל עוד הריבית היא ברמה נמוכה כל כך.
 
 
(2)   יניב: רון, מהן ציפיות האינפלציה והריבית של מיטב לתקופה הקרובה?
 
רון אייכל: בשבועות האחרונים הציפיות האינפלציוניות לשנים הקרובות, כפי שנגזרות משוק ההון, נמצאות ברמה הגבוהה מ-3%. להערכתנו, ציפיות אלו לא נובעות מההערכה כי חל שינוי מבני בסביבה האינפלציונית והיא צפויה להיות מעבר ליעד ב-3 השנים הקרובות. יחד עם זאת, אנו בהחלט עדים למדדים גבוהים, מעבר לעונתיות הרגילה, הן ביולי (שבו אנו מצפים לעלייה של 0.7% עד 0.8%) והן באוגוסט, שבו הצפי עומד על עלייה של 0.3%. המדדים הקרובים מושפעים מהתייקרויות חד-פעמיות כגון: מס על סיגריות, וייקור תעריפי המים לצריכה ביתית. אלו לא צפויים להמשיך ולהשפיע גם בשנה הבאה. לכן, לאחר יציאתם, אנו צפויים לראות בהמשך ירידה בסביבה האינפלציונית, ובהתאם גם הציפיות האינפלציוניות כפי שנגזרות משוק ההון. כלומר, בעוד שכעת אנו צופים לאינפלציה של 3% ב-12 החודשים הקרובים, לאחר פרסום מדד יולי ההערכה ל-12 החודשים הבאים תרד ל-2.3%. בסיכומה של 2010 אנו מצפים לעלייה של האינפלציה בשיעור של 2.5%.
בנק ישראל העלה בשנה האחרונה את הריבית כאשר הציפיות האינפלציוניות, הן בשוק והן של החזאים, חצו בצורה ברורה את רף ה-3%. יתר על כן, הפעילות הכלכלית הראתה סימנים ברורים של התגברות. בחודשים האחרונים גברה העננה בכל האמור לגבי קצב הצמיחה במשק הישראלי, במיוחד על רקע משבר החובות האירופי. אם לא די בכך, אזי, ישנם סימנים ברורים לכך שאבד מומנטום הצמיחה במשק. ולראייה, המדד המשולב של בנק ישראל נותר ללא שינוי בחודשים אפריל ומאי ועלה ב-0.1% בלבד בחודש יוני. אי לכך, אנו מצפים כי העלאות הריבית ב-12 החודשים הקרובים תהיינה צנועות מאוד והיא תגיע לרמה של 2.5% בעוד שנה.
 
(3)   יניב: בסקר קצר שערכנו בתחילת השיחה קיבלנו את התוצאות הבאות: 37% מהיועצים חושבים ששוק המניות יישאר ברמתו הנוכחית, 55% מהיועצים חושבים שהשוק יחצה את רמת השיא הקודמת ו-8% חושבים כי פניה של הבורסה להמשך ירידות.
בשבועות האחרונים אנו עדים לתנודתיות גבוהה יחסית של הבורסה המקומית.  מה דעתך בנושא?  
 
צבי סטפק: הגישה שלי נוטה לצד החיובי של התמונה והסיבות הבסיסיות לכך לא השתנו:        
א. אני מעריך שרמת השערים בשוק המניות היא סבירה, וכפי שאמרתי בשיחה הקודמת על רצף שבין 0 (זול ביותר) ל-100 (בועה של ממש) השוק כיום עומד ברמה של 45 נקודות, כלומר, יותר זול מיקר. עלייה של 10% מרמתו הנוכחית תביא אותו לרמה של שיווי משקל יחסי ברמה של 50 נקודות.
ב. רמת הריבית הנמוכה בישראל ובעולם, הגם שהיא איננה ערובה לעליות שערים, בהחלט תומכת במגמה חיובית בשווקים.
ג.   "מצוקת האלטרנטיבות" בשוק איגרות החוב, אף היא תומכת בהמשך המגמה החיובית בשוק המניות.
ד. יש כיום עדיפות ברורה למניות שמחלקות דיבידנדים עם תשואת דיבידנד גבוהה, כמו: בזק, ובקרוב גם הבנקים, על פני איגרות החוב.
האיום העיקרי האורב לשוק המניות, מעבר לסיכון המקומי של ישראל, הוא הסיכון שהכלכלה האמריקאית תאט את מהלכה והאמצעים שיינקטו כדי לבלום זאת לא יצלחו. צריך להתפלל שזה לא יקרה, אבל כדי להקדים תרופה למכה, אני חוזר על המלצתי להגן על הקטע המנייתי בתיק באמצעות רכישת אופציות PUT על מדד שנמוך בכ-7% מהמדד הנוכחי.
 
(4)   יניב: מחלקת המחקר של מיטב מוציאה מידי שבוע רשימה של מניות מומלצות. מהם הסקטורים המועדפים עלינו ומהן המניות שכדאי לעקוב אחריהן כיום?
 
צבי סטפק: ככלל, אנחנו מעדיפים מניות שמוכרות בשוק המקומי על חברות יצואניות, ומעדיפים מניות ערך (Value) עם תזרים מזומנים חזק ותשואת דיבידנד נאה על מניות צמיחה. אבל, קודם כל, השאלה היא פחות של מדדים, פחות של ענפים והרבה יותר שאלה של מניות ספציפיות.
מניות מועדפות כיום הן: בענף התקשורת - בזק וגילת; בבנקאות - לאומי, פועלים, מזרחי-טפחות ואיגוד; בתחום הגז והנפט – ישראמקו; בענף הביטוח - מנורה והראל; בחברות אחזקה - החברה לישראל ואלקטרה; בתחום הנדל"ן - אלוני חץ ואלרוב; בתעשיות הביטחוניות - אלביט מערכות. לגבי טבע, החברה פרסמה דו"חות כספיים ממש היום וממבט ראשון הדו"חות טובים. המפתח לעתיד נמצא בידי ה-FDA.
יש לא מעט מניות גם מקרב מניות היתר, לדוגמא (לפי סדר א"ב): ביוסל, דלתא, מהדרין, סולבר, פרוטליקס, קמהדע, קסטרו, שלאג. יודגש כי זוהי רשימה חלקית.
 
(5)   יניב: ונעבור לתחום חיפושי הגז והנפט והביומד, מה חושבים במיטב עליהם?
 
רפי ניב: כיום, 4 חברות שקשורות בחיפושי נפט נסחרות במדד ת"א 25, 8 חברות במדד ת"א 100 ועוד 10 במדד היתר. בניגוד לעבר, ההשקעה בתחום היא הרבה פחות הימור והרבה יותר השקעה על בסיס כלכלי. הגישה שלנו במיטב לגבי תחום הגז והנפט היא חיובית, ולמרות שחלק מהמניות עלה בשיעור ניכר, יש לדעתנו, אפסייד במספר מניות ופוטנציאל גבוה מאוד במקרה שיהיו גילויים נוספים בעתיד.
באשר למניות הביומד, בחודשים האחרונים היו ירידות שערים בתחום הביומד ורמת השערים הנוכחית היא סבירה. יש מספר חברות מאוד מעניינות שנמצאות בשלבים מתקדמים של פיתוח מוצרים.
 
(6)   יניב: צבי, שוק האג"ח, במיוחד השנה, דורש ניהול צמוד ובדיקה כמעט יומיומית. מהן ההעדפות שלנו בהתייחס לאפיק השקלי אל מול הצמוד, והקונצרני אל מול הממשלתי. כמו כן, האם תוכל להתייחס בתשובתך גם לנושא ניהול המח"מ של החלק האג"חי?
 
צבי סטפק: ההעדפות שלי הן:
א)   העדפה לאפיק השקלי עם ריבית קבועה (שחרים) על פני הצמוד מדד (גלילים).
ב)   את האפיק השקלי עם ריבית קבועה כדאי לכסות באמצעות אג"חממשלתי (שחרים) ואת האפיק הצמוד למדד, לעומת זאת, כדאי לכסות באמצעות אג"חקונצרני בדירוג AA.
ג)    בנושא המח"מ, לנוכח התשואות הנמוכות לפדיון באפיק האג"חי, מומלץ לקצר במעט את המח"מ. עדיין מומלץ לשבת על מח"מ של בין 4 ל-5 שנים.
ד)   מומלץ להגדיל במעט בשלב זה את הרכיב המט"חי באותם תיקים שהוא לא קיים או זניח. לנושא זה אני אתייחס בשיחת ועידה נוספת שנקיים בשבוע הבא.
ה)   בתמהיל ההשקעות המומלץ שאותו אנחנו מוציאים מידי שבוע ומופיע בפורטלים של כל אחד מהבנקים תמצאו את ההרכב הנכון, לדעתנו, של כ"א מאפיקי ההשקעה בכל אחד מ-3 סוגי תיקים: 0% מניות, 15% מניות, ו-30% מניות.  
 
 
פרטים ומידע מקצועי נוסף באזור המומחים באתר מיטב:
 
 
מסמך זה הוכן על-ידי מיטב בית השקעות בע"מ ו/או על-ידי אחת או יותר מהחברות שבשליטתה. מסמך זה אינו מהווה תחליף לייעוץ אישי המתחשב בנתונים ובצרכים המיוחדים של כל אדם, ועל כל אדם להתייעץ עם יועץ ו/או משווק השקעות בכל הנוגע לביצוע פעולה במוצרים פיננסיים ועם יועץ פנסיוני ו/או סוכן שיווק פנסיוני בכל הנוגע להצטרפות או עזיבת מוצרים פנסיוניים. כמו כן, מסמך זה אינו מהווה הצעה או המלצה לרכישת או מכירת מוצר פיננסי, לרבות קרן השתלמות, אופציות, יחידות השתתפות בקרן נאמנות או כל נייר ערך או מוצר פיננסי אחר, ואינו מהווה הצעה להצטרפות או עזיבת מוצר פנסיוני, לרבות קופת גמל, קרן השתלמות, קרן פנסיה או תכנית ביטוח. רכישת מוצר פיננסי בגינו נדרש פרסום תשקיף ודיווחים מיידיים, לרבות יחידות בקרנות נאמנות, תעשה על פי התשקיף והדיווחים המיידיים שבתוקף. כמו כן, מיטב בית השקעות בע"מ, וכן חברות שבשליטתה עוסקות, בין היתר, בניהול תיקי לקוחות, ניהול קרנות נאמנות, ניהול קופות גמל, ניהול קרנות השתלמות, ניהול קרנות פנסיה וחיתום, ועשוי להיות למי מהן עניין אישי במסמך זה, לרבות החזקה ו/או ביצוע עסקה עבור עצמן ו/או עבור אחרים בניירות ערך ו/או במוצרים פיננסיים אחרים הנזכרים במסמך זה. האמור במסמך זה נאסף ו/או מתבסס על מידע ממקורות שונים ולא בוצעה על-ידי מיטב בית השקעות ו/או כל חברה שבשליטתה בדיקה עצמאית של המידע האמור. האמור במסמך זה כולל הערכות, אומדנים ו/או תחזיות. מיטב בית השקעות בע"מ וכן כל חברה בשליטתה אינן אחריות לכל נזק, אובדן, הפסד או הוצאה מכל סוג שהוא, לרבות ישיר ועקיף, שייגרמו למי שמסתמך על האמור במסמך זה, כולו או חלקו. אין בתשואות העבר של המוצרים הפיננסיים כדי להעיד על תשואותיהם בעתיד. כל הזכויות, לרבות זכויות הקניין הרוחני, במסמך זה ובתוכנו, שייכות למיטב בית השקעות בע"מ ו/או לאחת או יותר מהחברות אשר בשליטתה, ואין לעשות בו כל שימוש שהוא, לרבות להפיצו ולהעתיקו, ללא קבלת אישורן מראש ובכתב.

 

כתבות נוספות בנושא ניתוח שוק:

למרות המחאה הציבורית אושרו ביוון צעדים נוספים למרות המחאה הציבורית אושרו ביוון צעדים נוספים
כחלק מתוכנית הצנע למדינה, זאת על מנת לעמוד בתנאי האיחוד האירופי לקבלת סיוע נוסף ולא להגיע לפשיטת רגל. התוכנית כוללת בין היתר קיצוצים בתקבולי הפנסיה של האזרחים ופיטורים במגזר הציבורי.
באדיבות אינפיניטי ניהול תיקי השקעות בע"מ 24.10.2011
 
דרכים יצירתיות לצמצום הגירעון דרכים יצירתיות לצמצום הגירעון
במטרה לצמצם את הגירעון, שוקלת ממשלת אובאמה על מכירת נכסים, ביניהם בתי משפט, מנחת מטוסים, בניינים, חלקות ועוד, כולם בבעלות המדינה
באדיבות אינפיניטי ניהול תיקי השקעות בע"מ 05.11.2011
 
אירופה לא נחה לרגע אירופה לא נחה לרגע
למרות ניסיון ההרגעה, הורידה סוכנות דירוג האשראי מודי'ס את דירוג החוב לטווח הארוך של שלושת הבנקים הגדולים בצרפת על רקע החשיפה המשמעותית של הבנקים לכלכלת יוון.
באדיבות אינפיניטי ניהול תיקי השקעות בע"מ 21.09.2011
 


כתבות וידאו בנושא ניתוח שוק:


שלח לחבר  שתף ב:   פייסבוק     Twitter     LinkedIn     חדש HOT     שווה קריאה גרסא להדפסה

 הצעות שוק ההון  
 
קורס בשוק ההון מיחזור משכנתא
סגירת מינוס תכנון משכנתא 
ביטוח משכנתא הצעה למשכנתא
 
 
 לשיחה עם מתכנן פנסיוני  
 
 
  התקשרו עכשיו 072-2118686
 
 
 מחשבוני שוק ההון  עוד מחשבונים  
 
    מחשבון מט"ח     מחשבון חיסכון
    מחשבון משכנתא     מחשבון עמלת פירעון
    מחשבון מס רכישה     מחשבון גרייס
 
 

פרסומות

הצעה לפרסום במדור

 
 
 מסחר במט"ח 
 
   הצעות אטרקטיביות למסחר במט"ח.
 
 מומלצים
 
    מדד המחירים לצרכן
    ריבית בנק ישראל
    ניתוח שוק
    סקירת שוק
    סקירה עולמית
    תשואות קופות הגמל
    תשואות קרנות נאמנות
    תחזיות מט"ח

    ערוץ TV 

    מחירי השכירות
    עיצוב הבית
    שוק ההון 2011
    רפורמה בקופות הגמל
תמי 4
הגיע הזמן להתקדם
 
מסחר במט"ח
מסחר במט"ח
 
וואלה טורס
החופשה הבאה שלכם
 
קורס בשוק ההון
קורס בשוק ההון
 
 סקירות שוק ההון  
 

בועז אילון

  בועז אילון, מנכ"ל תטא 1
בית השקעו
ת  

צבי סטפק

  צבי סטפק, מנהל השקעות ראשי במיטב בית ההשקעות  

רון אייכל

  רון אייכל, כלכלן ואסטרטג ראשי במיטב בית השקעות  

אריה טל

  דן דובורי, מנכ"ל חברת פתרונות השקעה גלובליים בע"מ  

אריה טל

  אינפיניטי, קבוצת ניהול השקעות הגדולה בישראל 

אריה טל

  אריה טל, אנליסט ראשי באלומות ספרינט בית השקעות  

  שרון גייזלר, מנהלת תיקי השקעות במיטב בית השקעות  

רוני אפטר

  רוני אפטר, אחראי על קשרי יועצים במיטב בית השקעות

ניר זוננברג

  ניר זוננברג, אנליסט בכיר בבית ההשקעות מיטב  
 
 
פרסומות

הצעה לפרסום במדור
 
 אינדקס שוק ההון  אינדקס אתרים  
 
    מנועי חיפוש     לוחות נדל"ן
    אתרי חדשות     כרטיסי אשראי
    בנקים     מזג אוויר
    צרכנות וקניות     בריאות ורפואה
 



 
אינדקס
 
 
אודות
 
 
שת"פ
 


קואליטי נט - בניית אתרים
כל הזכויות שמורות לבית הפיננסי © 2005