‎י״ז בניסן ה׳תשפ״ד‎

25 אפריל 2024

סקירה שבועית, מאקרו ושווקים 28/06/2020

באדיבות מיטב דש, אלכס זבז'ינסקי.

עיקרי הדברים  

  • ההתאוששות במשק הגיעה ל"תקרה" בנסיבות הקיימות. הרכישות בכרטיסי אשראי התייצבו ברמות נמוכות מאלו שהיו לפני המגפה. עסקים רבים התאכזבו מהמכירות בחודש יוני.
  • שיעור האבטלה במשק ממשיך לעלות. בנוסף, נרשמה ירידה חדה בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה שהתחילה עוד לפני הקורונה.
  • השקל שוב הגיע לשיא. ניתוח הקשר בין שערו להתנהגות אפיקי השקעה שונים מוביל למסקנה שחשיפה למט"ח מאוד חשובה להגנת התיק מפני זעזועים.
  • לאורך זמן, תיק אג"ח ממשלתיות שמורכב משקלים ארוכים וצמודים קצרים נתן יחס סיכון סיכוי הטוב ביותר.
  • המרווחים באג"ח הקונצרניות המקומיות המשיכו להתרחב, אך עדיין לא ברמות שמצדיקות חשיפה אליהן בנסיבות הקיימות.
  • לפי התחזית של קרן המטבע הבינלאומית, המשבר הנוכחי הוא הקשה בעשורים האחרונים. אולם, לא כל המדינות צפויות לצאת ממנו עם אותה מידת הנזק לכלכלה.
  • לצרכנים האמריקאים נוצר חיסכון גדול בחודשיים האחרונים בזכות העברות מהממשלה, אך הם לא ממהרים להגדיל הוצאות באופן משמעותי.
  • תמונת המגפה באה לידי ביטוי בחודש האחרון בשווקים, כאשר השוק האמריקאי נחלש ביחס לשווקים באירופה ובאסיה.
  • בלי המשך ירידה בתשואות האג"ח הממשלתיות בעולם, המכפילים בשוק המניות יתקשו לעלות.

 

המלצות מרכזיות

חשיפה למניות:גבוההבינונית / גבוההבינוניתבינונית / נמוכהנמוכה

 

מח"מ האג"ח:     ארוךבינוני / ארוךבינוניבינוני / קצרקצר

 

דירוג באג"ח בקונצרניותללא דירוגBBBAAAAAA

דגשים:

  • אנו ממליצים להגביר חשיפה לאירופה ואסיה ע"ח ארה"ב באפיק המנייתי.
  • אנו ממליצים על מח"מ בינוני באפיק הממשלתי תוך החזקה מח"מ שקלי ארוך וצמוד קצר.
  • אנו ממליצים על גישה סלקטיבית באפיק הקונצרני.

מאקרו ישראל.

מתקרבים לתקרת זכוכית של התאוששות בתנאים הקיימים

אחרי שהרכישות בכרטיסי אשראי הגיעו בסוף מאי לרמה שהייתה נהוגה בחודשים ינואר-פברואר ואף עברו אותה, הן ירדו לאחרונה 10%-15% מתחת לרמה זו (תרשים 2). השבוע שהסתיים ב-23/6 התאפיין בהאטה בבזבוזים במסעדות, בתי מלון, ברכישות מוצרי חשמל, ביגוד וריהוט. התלהבות ראשונית אחרי פתיחת הסגר חלפה על רקע אבטלה גבוהה ועלייה במספר הנדבקים.

לפי קניות בכרטיסי אשראי, סל הצריכה הנוכחי שונה משמעותית מזה שהיה בינואר-פברואר. משקל המזון ומוצרי בני קיימא (ביגוד, ריהוט, מוצרי חשמל) עלה, כאשר משקל השירותים (פנאי, נופש, מסעדות) ירד (תרשים 1). הבעיה היא שצריכת מוצרי בניי קיימא ומזון מייצרת פחות מקומות עבודה מאשר צריכת שירותים.

 

חודש יוני אכזב עסקים רבים

לפי נתוני סקר "הקורונה" מספר 6 של הלמ"ס שנערך בין 15-17 ליוני, אחוז העובדים שנמצאים בחל"ת המשיך לרדת והגיע ל-8.4% מסך העובדים בחברות שהשתתפו בסקר. בשיא הסגר אחוז "החל"תים" היה 26.5%. אולם, שיעור העובדים המפוטרים עולה ל-4.5% (תרשים 3). לפני הקורונה שיעור האבטלה במשק עמד על כ-3.5%, כך שאם תוצאות הסקר משקפות את תוספת המובטלים בכלל המשק, שיעור האבטלה  מתקרב כעת לכ-8% ללא העובדים בחל"ת.

הסקר מראה שלפחות בחלק מהענפים ציפיות לגבי הפדיון בחודש יוני לא התממשו. אכזבה גדולה במיוחד הייתה בענף שירותי המזון בו בתחילת יוני רק 26.2% מהעסקים ציפו שהפדיון ירד ביותר מ-50%, אך בסקר שנערך באמצע החודש שיעור זה עלה ל-51.4%. גם בענף הבינוי, המסחר והתעשיה ציפיות העסקים לגבי הפדיון ירדו, אך בשיעור מתון יותר מאשר בענף שירותי המזון (תרשים 4).

 

לא רק האבטלה עולה, גם שיעור ההשתתפות יורד

שיעור האבטלה הרשמי במשק עלה בחודש מאי ל-4.2% לעומת  3.5% בחודש הקודם. אולם, עלייה באבטלה מייצגת רק צד אחד של הבעיה בשוק העבודה. מטרידה לא פחות ירידה חדה בשיעור ההשתתפות בכוח העבודה שהתחילה עוד לפני הקורונה ורק החמירה במהלכה. מאמצע 2018 ועד מאי השנה שיעור ההשתתפות ירד מכ-64% ל-61.6% (תרשים 5).

ירידה בהשתתפות התחילה עוד כשהביקוש לעובדים היה גבוה והיא משקפת ככל הנראה בעיה מבנית של היעדר תמריצים לצאת לעבודה. בנתונים  עד הרבעון הראשון 2020, הירידה החדה ביותר בהשתתפות בשנתיים האחרונות נרשמה בקרב הגברים בני 18-24 (תרשים 6).

ירידה בהשתתפות מתרחשת אחרי שנים רבות של עלייה והיא תפגע בהתאוששות בכלכלה. הממשלה צריכה לגבש תוכנית שתתמרץ אנשים לצאת לעבודה ולא להסתמך על תשלומי העברה.

 

שוק הדיור לא מת. לא בטוח שתהיה ירידה במחירים

בחודש מרץ-מאי מספר המשכנתאות ירד בכ-12% לעומת דצמבר-פברואר. לעומת החודשים המקבילים אשתקד הוא אף עלה ב-6%. הריבית על המשכנתאות שניתנו בחודש אפריל-מאי עלתה, אך בשיעור של כ-0.3% בלבד (תרשים 7).

לפי כמות החיפושים בגוגל של צמד המלים "דירה להשכרה" ו-"לקנות דירה" שהגיעו לאחרונה לשיא של חמש השנים האחרונות, שוק הדיור לא קפוא ונמצא בתזוזה (תרשים 8). להערכתנו, מחירי הדירות לא ירדו משמעותית למרות עלייה באבטלה ופקיעת הקפאת המשכנתאות. ירידה בהתחלות בניה בשנתיים האחרונות והירידה המסתמנת בגמרים והביקושים של המשקיעים על רקע ריבית אפסית ושוק הון תנודתי צפויים לתמוך במחירי הדירות. יתכן ותהיה גם תזוזה של אנשים מתוך הערים לפרפריה עקב הרחבה של עבודה מהבית.

 

מאקרו עולם.

אותה המגפה – נזק שונה

קרן המטבע הבינלאומית הורידה תחזית הצמיחה לכלכלה העולמית לשנת 2020 ממינוס 3% למינוס 4.9%. גם התחזית ל-2021 ירדה במקצת לפלוס 5.4%. הירידה בתמ"ג בין 2019 ל-2021 בארה"ב צפויה להיות עמוקה ביותר מכל אחד מהמשברים שהיו מאז 1980 (תרשים 9).

למרות שאין כמעט מדינות שלא נפגעו מהמגפה, תוצאות המשבר צפויות להיות שונות. בכלכלה הסינית ובחלק מהמדינות האסייתיות התמ"ג בסוף 2021 צפוי להיות גבוה מאשר ב-2019. לעומת זאת, במקסיקו, איטליה וספרד התמ"ג צפוי להיות נמוך בכ-7%, בארה"ב בכ-4%, בגרמניה ויפן בכ-3% ובאוסטרליה בכ-1% לעומת 2019 (תרשים 10).

בצד החיובי נציין שבתחזית של ארגון הסחר הבינלאומי, שגם התפרסמה בשבוע שעבר, נאמר שיחסית לתחזיות שהארגון פרסם בחודש אפריל, המצב נראה להם סביר וכעת ויש סיכוי סביר שהסחר יתכווץ ב-2020 בהתאם לתחזית האופטימית שהוצגה בחודש אפריל.

 

 

נתונים כלכליים

  • מדדי מנהלי הרכש עלו בחודש יוני בכל המדינות, אך בארה"ב , אירופה ובמיוחד ביפן הם עדיין נמוכים מ-50, מה שאומר שהפעילות התכווצה יחסית לחודש מאי (תרשים 11). למעשה, לא מדובר בהתאוששות בפעילות אלא בירידה בקצב ההתכווצות.

 

  • נתוני הכנסה והוצאה פרטית בארה"ב הראו שגם בחודש מאי הצרכנים האמריקאים קיבלו מענקים מהממשלה שעברו אובדן הכנסות מעבודה. לעומת זאת, ההוצאה הצרכנית אומנם עלתה לעומת אפריל, אך עדיין הייתה נמוכה משמעותית מהרמה הרגילה, מה שמראה שביטחון בריאותי וכלכלי שלו עומד ברמה נמוכה. כתוצאה מזה, החיסכון של הצרכנים בחודשים אפריל-מאי הגיעה לכ-10 טריליון דולר, בהשוואה לחיסכון הכולל של כ-15 טריליון שהיה בכל שנת 2019 (תרשים 13). לפחות חלק מהחיסכון זרם למניות כי ההוצאה על עמלות למסחר במניות של הצרכנים קפצו בחודשים מרץ-מאי קרוב ל-100% לעומת הממוצע של שנת 2019 (תרשים 12).

 

  • תביעות דמי אבטלה שבועיות חדשות בארה"ב ממשיכות לרדת, אך קצב הירידה הואט מאוד, מה שמצביע על התאוששות איטית של שוק העבודה (תרשים 14).
  • גידול חד בבקשות למשכנתאות בארה"ב עשוי להעיד על גידול צפוי ברכישות בתים, כפי שנובע מהקשר בין הפרמטרים (תרשים 15). יתכן שיותר מאשר בישראל הביקוש לרכישת בתים נובע מרצון האמריקאים לצאת מהערים הגדולות בגלל הרחבת עבודה מרחוק, סיכוני המגפה והמהומות שהיו בערים לאחרונה.

 

  • לפי הסקר China Beige Bookהפרטי שמתבצע מדי רבעון בקרב כ-3300 חברות הסיניות, התאוששות במשק הסיני ברבעון השני הייתה מינימאלית. הכלכלה הסינית סובלת מהאטה בעולם וביקושים מקומיים חלשים. בסקטור הקמעונאות המכירות והרווח ממשיכים להיחלש. בסה"כ, הסקר, שבדרך כלל ידע לזהות מגמות בכלכלה הסינית עוד לפני פרסום הנתונים הכלכליים, משקף שהצמיחה בסין ברבעון השני עלולה לאכזב.

 

שווקים.

הבדלים בעוצמת המגפה קובעים המנצחים בשווקים

נדמה שהשווקים נותנים ביטוי להבדל משמעותי בין מצב המגפה בארה"ב לאירופה ומדינות אסיה (תרשים 16). מדד S&P 500  ואפילו Nasdaq השיגו בחודש האחרון תשואה נחותה יחסית למניות באסיה ובאירופה (תרשים 17).

 

אין כמובן ביטחון שהמגפה לא תתחדש באזורים אחרים, כפי שקרה בארה"ב. אולם, אם האירופאים והמדינות באסיה יצליחו לבלום התפשטות מחודשת עד למציאת חיסון, יהיה לכלכלה שלהם יתרון מאוד גדול על פני ארה"ב. זה לא בא לידי ביטוי בינתיים בתחזיות הצמיחה של קרן המטבע הבינלאומית או הגופים האחרים.

נרשם שינוי גם ברמת הסקטורים, כאשר הסקטורים שהובילו בתחילת המשבר, הטכנולוגיה והצריכה המחזורית שוב עברו להוביל וכל היתר פיגרו אחרי המדד הכללי.

שורה תחתונה: אנו ממשיכים להמליץ על חשיפה בינונית-נמוכה לאפיק המנייתי תוך הטיית חשיפה לאירופה ואסיה ע"ח ארה"ב.

 

  

תשואות האג"ח הממשלתיות בעולם קובעות תקרה לעלייה במכפילי הרווח בשוקי המניות

בסקירה הקודמת הצגנו שרכישות האג"ח ע"י הבנק המרכזי בכל מדינה בנפרד לא נותנות יתרון לשוק המניות המקומי. מסתבר שאפילו שוק המניות האמריקאי מושפע פחות מהשינויים בתשואות האג"ח המקומיות מאשר ממה שקורה בשוקי אגרות החוב בעולם.

בתרשים 18 ניתן לראות שהקורלציה בין התשואה הצפויה של S&P500 (מכפיל הפוך) לבין התשואה הממוצעת של אג"ח הממשלתיות בעולם הייתה חיובית וגבוהה בהרבה מהקורלציה ביחס לתשואת האג"ח הממשלתית האמריקאית שרוב הזמן הייתה בכלל שלילית. למעשה, ירידה בתשואה הגלובלית הובילה לעלייה במכפיל הרווח של  S&P500  במידה הרבה יותר גדולה מאשר הירידה בתשואת האג"ח האמריקאית.

ככלל, לתשואה הצפויה הנגזרת של שוק המניות העולמי (מכפיל הפוך) היה בעשור האחרון קשר הדוק עם התשואה הממוצעת של האג"ח הממשלתיות (תרשים 19).

שורה תחתונה: נראה שהמהלכים של הבנקים המרכזיים בעולם בחודשים האחרונים די מיצו את יכולתם להוריד תשואות האג"ח. ובלי המשך ירידה בתשואות האג"ח, למכפילי הרווח בשוקי המניות יהיה קשה להמשיך ולעלות.

 

חשיבות של חשיפה למט"ח

בנק ישראל כנראה כבר מצטער שהתערב בשוק המט"ח בחודש מרץ ומנע פיחות השקל. לאחרונה הוא העביר מסר שבפעם הבאה המשקיעים יצטרכו לדאוג לעצמם. די מפתיע אגב שאמירה זו לא השפיעה על השקל והשקל שוב התחזק לשיא לעומת סל המטבעות.

אנו ממליצים על הגדלת חשיפה למט"ח לא כהימור נגד השקל, אלא כמרכיב מאוד חשוב להגנת תיק ההשקעות, במיוחד בעת זו, וזאת בהתבסס על כמה עובדות חשובות:

  • שקל הוא למעשה מדד הסיכון של ישראל. כפי שניתן לראות בתרשים 20, שערו ביחס לדולר האמריקאי נע בשנים האחרונות בהתאם לפרמיית הסיכון של ישראל (CDS). בעולם בו הריביות כמעט לא זזות, סיכון המדינה הוא הפרמטר העיקרי שמשפיע על שע"ח ולא רק בישראל. כפי שניתן לראות בתרשים 22, מאז התחיל משבר הקורונה, לשינויים בשע"ח של המטבעות השונים היה קשר ברור לשינויים בפרמיית הסיכון של אותן המדינות.
  • מקביל שינויים בשערו של השקל קשורים בקשר הדוק גם לשוק האג"ח הממשלתי. כפי שעוד ניתן לראות בתרשים 20, גם הפער בין האג"ח הארוך הישראלי לבין האג"ח האמריקאי נע בהתאם לשערו של השקל ופרמיית הסיכון של ישראל.
  • לבסוף, שערו של השקל נמצא גם בקשר הדוק לשוק המניות. השקל נוטה להתחזק בשוק מניות עולה ונחלש בשוק יורד (תרשים 21).

מסתבר שחיזוי התנהגות השקל על סמך פרמטרים כלכליים כגון עודף בחשבון השוטף או בהשקעות ישירות, פחות עוזר. שערו של השקל מתנהג בעיקר כנכס פיננסי שקשור בקשר הדוק לסיכון ישראל, לפער התשואות בין האג"ח הישראלי לאמריקאי ולהתנהגות בשוק המניות העולמי.

המסקנה היא שתיק השקעות שמורכב מנכסים מקומיים וממניות בחו"ל ללא חשיפה מטבעית, אם באמצעות חוזים על מדדי מניות או דרך חשיפה ישירה מגודרת מט"ח,  הוא תיק נעדר איזון והגנה שנובעת מהעובדה שבכל זעזוע רכיב המט"חי יקטין משמעותית עוצמת הפגיעה. ירידות במניות ו/או עלייה במרווח באג"ח הישראליות מובילות לפיחות השקל. חשיפה למט"ח מעניקה גידור "טבעי" לאירוע מסוג זה.

שורה תחתונה: חשיפה למט"ח של תיק השקעות, במיוחד בנסיבות הנוכחיות, מאוד חשובה לגידור הסיכון בתיק.

 שקלי ארוך, צמוד קצר

בתרשים 23 ניתן לראות את ביצועי תיקי אג"ח ממשלתיים שמורכבים ממדד אג"ח שקליות וצמודות במשקל שווה, אבל לטווחים שונים (צ- צמוד, ש – שקלי). ציר X מתייחס לתשואה שבועית ממוצעת בשנים 2015-2020 ובציר Y מוצגת סטיית תקן של אותה התשואה. תקופה זו, בין 2015 ל-2020, התאפיינה בסביבת ריבית כמעט בלי שינוי וגם האינפלציה נעה בטווח יחסית צר.

כעיקרון, ככל שהנקודה שמסמנת ביצועי התיק נמצאת ימינה יותר ונמוך יותר על הגרף, כך התשואה של התיק גבוהה יותר בסטיית תקן נמוכה יותר.

התיק שבולט לטובה הוא תיק עם שקלים ארוכים וצמודים קצרים שמורכב ממדד צמוד 0-2 שנים ומדד שקלי 5 שנים פלוס. התשואה הממוצעת שלו נמוכה רק במעט מתיק שמורכב ממדד צמוד 2-5 עם שקלי 5 פלוס, אבל בסטיית תקן נמוכה הרבה יותר. הוא גם טוב בהרבה מכל תיק שמורכב מצמודים ארוכים ושקלים קצרים ואפילו שקלים בינוניים.

ממצא זה מראה ששוק האג"ח הממשלתי בישראל מגלם לאורך זמן פרמייה מוגזמת בגין התפתחות אינפלציה ובגין עליית ריבית.

גם כעת נראה שהתיק שמורכב מהצמודים הקצרים והשקלים הארוכים הוא התיק הטוב ביותר למרבית התסריטים שיכולים להתפתח בנסיבות הקיימות:

  1. קיימים פערים גדולים בין ציפיות האינפלציה לטווחים הקצרים לבין הארוכים יותר. הציפיות לטווחים הקצרים עומדות הרבה מתחת לתחזית האינפלציה שלנו לשנה הקרובה של 0.9% (תרשים 24). נציין שבשבוע שעבר התפרסם שהממשלה שוקלת לבטל פטור ממע"מ על יבוא עד 75 דולר. כמו כן, מחיר הדלק צפוי לעלות בחודש יולי.
  2. העקום השקלי תלול הרבה יותר מהעקום הצמוד. במיוחד ממשיך לבלוט בתלילות החלק 10Y/30Y.
  3. בנק ישראל רוכש אג"ח ומכריז שהמטרה העיקרית שלו להוזיל עלויות המימון לממשלה. אין לו כבר מה להוזיל בשקלים הקצרים או הבינוניים כי התשואות שם נמוכות מאוד, אלא רק בארוכים. מהנתונים שפרסם לגבי הרכישות במרץ ואפריל בנק ישראל קונה יותר שקלים מאשר צמודים.

שורה תחתונה: אנו ממליצים על מח"מ בינוני באפיק האג"ח  תוך החזקתו באמצעות מח"מ ארוך יותר בשקלים מאשר בצמודים.

 

המרווחים מתחילים להיות יותר אטרקטיביים

המרווחים בשוק האג"ח הקונצרניות בישראל התרחבו בשבועות האחרונים. בגלל שבהשוואה למרווחים שהיו בחודש מרץ, כל העשור האחרון מתגמד, "חתכנו" בתרשימים 25-26 את ה"שפיץ" במרץ כדי שניתן יהיה לבחון את המרווחים הנוכחיים בפרספקטיבה היסטורית.

המרווח הממוצע  בקבוצות דירוג שונות כבר הגיע לרמות שבדרך כלל אפיינו תקופות המשברים, לפחות מאז 2015. כעיקרון, יש לכך הצדקה במצב הכלכלי הנוכחי.  יחד עם זאת, צריכים לקחת בחשבון שכעת קיימת אופציית "PUT" של בנק ישראל שצפוי להתערב בשוק הקונצרני בתנאי שהחברות לא יוכלו להנפיק. אנחנו עדיין לא שם, אך תנאים אלו יכולים להתגבש בקרוב. הפסקת ההנפקות יהיה טריגר להגדלת חשיפה לאפיק.

 

ריכוז המלצות לאפיק האג"ח
 עד 2 שנים5-210-6מעל 10 שנים
אג"ח ממשלתיות    
  • שקליות
   +
·         צמודות++  
  • ריבית משתנה
    
אג"ח קונצרניות    
  • דירוג AA- ומעלה
++  
  • דירוג A/A+
    
  • דירוג A– ומטה
    
סימן +/- מייצג תשואת עודף/חסר ביחס למדד. לגבי אג"ח ממשלתיות המדד להשוואה הוא מדד אג"ח ממשלתי. לגבי אג"ח קונצרניות המדד להשוואה הוא מדד אג"ח קונצרניות כללי.

 

 

 טבלאות ונספחים
אג"ח שקליות
 28/6/20לפני שבועלפני חודש
4210.040.020.05
1220.050.050.07
3230.140.100.22
3240.210.170.29
10260.370.390.51
3270.410.440.55
9280.510.560.66
3300.620.670.75 
5371.171.211.25
1421.301.371.44
3471.541.601.69
2/100.570.620.68
 
    
    
5903-0.11-0.17-0.58
922-0.33-0.48-0.75
5904-0.59-0.70-0.81
923-0.51-0.64-0.79
1025-0.67-0.79-0.74
527-0.72-0.75-0.68
529-0.69-0.69-0.58
536-0.41-0.39-0.29
841-0.11-0.08-0.01
5450.140.170.23
ציפיות אינפלציה
10.230.280.43
20.400.520.67
30.640.740.88
40.860.951.05
50.991.101.15
61.101.201.22
71.201.261.28
81.261.311.31
91.321.361.34
101.351.401.38
מרווחים באג"ח בריבית משתנה
11210.050.070.06
5260.140.160.14
11300.140.17 
    
מרווח בין אג"ח שקלי לאג"ח ממשלת ארה"ב                           נתוני הנפקות 
 28/06/20לפני שבועלפני חודש  הנפקה האחרונההנפקה הקודמתממוצע 3 חודשים 
2 Y-0.08-0.12-0.06 יחס ביקוש/היצע5.04.85.2 
5 Y-0.02-0.010.09 פער בין המחיר הגבוה  למחיר הסגירה -0.02%-0.04%-0.05% 
10 Y0-0.030.10 פער בין המחיר הממוצע למחיר הסגירה 0.01%0.03%0.03% 
30Y0.330.290.43 פער בין מחיר השוק לפני ההנפקה למחיר ממוצע של ביקושים 0.01%0.00%0.01% 
CDS Israel (10Y)878897      
  
ז 
  

 

 

מרווחים של האג"ח הקונצרניות
 מרווח נוכחישינוי שבועישינוי חודשי
דירוג  AA+0.780.100.00
דירוג AA1.710.140.22
דירוג A3.900.140.70
דירוג BBB9.00-0.86-1.43
לא מדורג6.66-0.990.89
בנקים0.810.070.08
תקשורת2.29-0.78-0.04
פיננסיים1.680.110.25
אנרגיה1.82-0.070.11
בנייה3.390.080.66
נדל"ן, דירוג A ומעלה2.610.200.58
נדל"ן דירוג A מינוס ומטה13.70-0.06-1.04

 


 
פרסומים כלכליים לשבוע הקרוב

Date Time

 EventMonthSurveyPrior
06/27/2020 07/02GERetail Sales MoMMay3.50%-5.30%
06/28/2020 04:30CHIndustrial Profits YoYMay-4.30%
06/28/2020ISLeading 'S' Indicator MoMMay-0.33%
06/29/2020 02:50JNRetail Sales MoMMay2.70%-9.60%
06/29/2020 12:00ECEconomic ConfidenceJun67.5
06/29/2020 15:00GECPI MoMJun P-0.10%
06/29/2020 17:00USPending Home Sales MoMMay21.50%-21.80%
06/29/2020 17:30USDallas Fed Manf. ActivityJun-49.2
06/30/2020 02:01UKLloyds Business BarometerJun-33
06/30/2020 02:30JNJobless RateMay2.80%2.60%
06/30/2020 02:50JNIndustrial Production MoMMay P-5.70%-9.80%
06/30/2020 04:00CHManufacturing PMIJun50.450.6
06/30/2020 04:00CHNon-manufacturing PMIJun53.753.6
06/30/2020 09:45FRCPI MoMJun P0.10%
06/30/2020 12:00ECCPI MoMJun P-0.10%
06/30/2020 16:00USS&P CoreLogic CS 20-City MoM SAApr0.50%0.47%
06/30/2020 16:45USMNI Chicago PMIJun4232.3
06/30/2020 17:00USConf. Board Consumer ConfidenceJun9086.6
07/01/2020 02:50JNTankan Large Mfg Index2Q-31-8
07/01/2020 03:30JNJibun Bank Japan PMI MfgJun F37.8
07/01/2020 04:45CHCaixin China PMI MfgJun50.650.7
07/01/2020 10:55GEUnemployment Claims Rate SAJun6.30%
07/01/2020 11:00ECMarkit Eurozone Manufacturing PMIJun F46.9
07/01/2020 15:15USADP Employment ChangeJun2450k-2760k
07/01/2020 16:45USMarkit US Manufacturing PMIJun F49.6
07/01/2020 17:00USConstruction Spending MoMMay1.00%-2.90%
07/01/2020 17:00USISM ManufacturingJun48.543.1
07/01/2020 21:00USFOMC Meeting MinutesJun-10
07/01/2020USWards Total Vehicle SalesJun13.00m12.21m
07/02/2020 12:00ECPPI MoMMay-2.00%
07/02/2020 12:00ECUnemployment RateMay7.30%
07/02/2020 13:00ISChain Store Sales MoM SAMay
07/02/2020 15:30USChange in Nonfarm PayrollsJun3000k2509k
07/02/2020 15:30USUnemployment RateJun12.30%13.30%
07/02/2020 17:00USFactory OrdersMay7.00%-13.00%
07/03/2020 04:45CHCaixin China PMI ServicesJun53.355
07/03/2020 11:00ECMarkit Eurozone Services PMIJun F47.3
07/03/2020 07/07ISForeign Currency BalanceJun142.5b

 

פרטי מכין האנליזה

אלכס זבז'ינסקי, ת.ז 304456437.

מרחוב ששת הימים 30, בני ברק

בעל רישיון משווק השקעות מספר 5411

השכלה- כלכלן

תואר ראשון בכלכלה וניהול – טכניון, חיפה.

תואר שני במנהל עסקים,– אוניברסיטת חיפה.

ניסיון תעסוקתי –  2010 ואילך: כלכלן ראשי- מיטב דש השקעות

2002-2009: אנליסט – בנק לאומי לישראל

פרטי התאגיד המורשה מטעמו פועל מכין האנליזה

מיטב דש ניהול תיקים בע"מ.

מרחוב ששת הימים 30, בני ברק.

גילוי נאות מטעם מכין האנליזה

למכין האנליזה לא ידוע על ניגוד עניינים במועד פרסום האנליזה.

גילוי נאות מטעם מיטב דש ברוקראז' בע"מ (להלן: "התאגיד המורשה")

ניתוח זו נועד לשם מסירת מידע בלבד, ובשום אופן אין לראות בה חוות דעת, הצעה, המלצה או יעוץ/שיווק לרכישה ו/או החזקה ו/או מכירה של ניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים המתוארים בה. הסקירה מתבססת על מידע אשר פורסם לציבור, אשר מיטב דש ברוקראז' בע"מ ומיטב דש השקעות בע"מ (לשעבר: דש איפקס הולדינגס בע"מ) מניחים כי הוא מהימן וזאת מבלי שביצעה בדיקות עצמאיות לבירור מהימנות, דיוק ושלמות המידע. המידע המופיע בסקירה זו אינו מתיימר להכיל את כל המידע הדרוש למשקיע פוטנציאלי ואינו מתיימר להוות ניתוח מלא של כל העובדות והפרטים המופיעים בו. המידע, הפרטים והניתוח המפורטים, לרבות הדעות המובאות, בסקירה זו, עשויים להשתנות ללא מתן הודעה נוספת. סקירה זו היא על דעת הכותבים בלבד ומשקפת את הבנתם ליום כתיבתה. סקירה זו אינה מהווה תחליף, בשום צורה שהיא, לייעוץ/שיווק השקעות המתחשב בנתוניו וצרכיו המיוחדים של כל אדם. מיטב דש ברוקראז' בע"מ וחברות בקבוצת מיטב דש השקעות בע"מ, בעלי מניותיה, עובדיהם ו/או מי מטעמם לא יהיו אחראים, בכל צורה שהיא, לכל נזק ו/או הפסד שייגרם כתוצאה משימוש בסקירה זו, ככל שייגרם כזה, וכן הם אינם יכולים לערוב ו/או להיות אחראים למהימנות, דיוק ושלמות המידע המפורט בסקירה זו. מיטב דש ברוקראז', הנמנית על קבוצת מיטב דש השקעות בע"מ, מבהירה כי היא וחברות אחרות בקבוצה עוסקות, במישרין או בעקיפין באמצעות חברות קשורות, לרבות החברה האם מיטב דש השקעות בע"מ, חברות אחיות וחברות אחרות בקבוצה, בין היתר, במתן שירותי ניהול השקעות, ניהול קרנות נאמנות, ניהול קופות גמל, ניהול קרנות פנסיה, חיתום ובנקאות השקעות וכתוצאה מכך, למיטב דש ברוקראז', ולחברות אחיות וחברות אחרות בקבוצת מיטב דש השקעות בע"מ ו/או לבעלי עניין למי מבין החברות המפורטות דלעיל ולקוחותיהם, עשוי להיות עניין בניירות ערך ו/או הנכסים הפיננסיים הנכללים בסקירה זו, ככל שמפורטים כאלה, מעת לעת, לפני פרסום הסקירה, בזמן פרסומה ולאחר פרסומה. מיטב דש ברוקראז' בע"מ אינה מתחייבת ואין בסקירה זו משום התחייבות להשגת תשואה כלשהי או רווח כלשהו כתוצאה מכל סוג של פעולה בהתאם לאמור בסקירה זו.

סקירה זו הינה רכושה הבלעדי של מיטב דש ברוקראז' בע"מ ואין להעביר לצד ג', להעתיק, לשכפל, לצטט, לפרסם בכל אופן, להדפיס, לצלם, להקליט או להעתיק  את הדוח, באופן מלא או חלקי, מבלי לקבל אישור מראש ובכתב.

  1. מיטב דש השקעות בע"מ ו/או תאגיד קשור לה ניהלו הנפקה פרטית / הצעה של ניירות ערך של התאגיד הנסקר במהלך 12 החודשים שקדמו למועד פרסום הסקירה דלעיל.
  2. מיטב דש השקעות בע"מ או תאגיד קשור לה קיבלו מהתאגיד הנסקר תמורה מהותית בגין מתן שירותים במהלך 12 החודשים שקדמו למועד הפרסום של הסקירה דלעיל.
  3. מיטב דש השקעות בע"מ או תאגיד קשור לה צפויים לקבל תמורה בהיקף מהותי מהתאגיד הנסקר לאחר פרסום הסקירה דלעיל.
  4. בעל שליטה בתאגיד הנסקר הינו בעל עניין במיטב דש השקעות בע"מ ו/או חברה קשורה לה.
  5. במועד פרסום אנליזה זו, בעל השליטה בתאגיד המורשה מחזיק החזקה מהותית בסוג מסוים של ניירות ערך של התאגיד הנסקר.
  6. במועד פרסום עבודת אנליזה זו, או במהלך 30 הימים שקדמו ליום הפרסום, התאגיד המורשה, או למיטב ידיעת התאגיד המורשה, תאגיד קשור לו החזיקו החזקה מהותית, כהגדרתה בחוזר רשות ניירות ערך מיום 18.9.2007, בסוג מסוים של ניירות ערך של התאגיד הנסקר.

עצמאות שיקול הדעת

אני, אלכס זבז'ינסקי, בעל רישיון מספר 5411, מצהיר בזאת שהדעות המובעות בעבודת אנליזה זו משקפות נאמנה את דעותיי האישיות על ניירות הערך המסוקרים ועל התאגיד שהנפיק ניירות ערך אלה.

/6/202028                                            זבז'ינסקי אלכס

תאריך פרסום האנליזה

אהבתם? שתפו...Share on facebook
Facebook
Share on google
Google
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
Linkedin
מעבר לסרגל הכלים